Tollingjaktprov!

Hej hej!!

Sista träningen innan jaktprovet gick inte så bra! Änderna hade inte tinat så vi sket i vilt och körde dummies istället! Vädret var emot oss och inget gick så bra :/

Men men! Dagen därpå åkte jag, mamma och Atlas till Johan och Hannah för att spendera natten där!

Jag fick mig en and utav Monica så jag körde lite avlämningar när vi kom fram! Mörkt som attan var det men min snälla bror tog fram en strålkastare så jag kunde träna lite medans dom lagade mat! Det gick riktigt bra och det kändes som polletten trillade ner ;)

Ställde kl på fem och kom i säng hyfsad tidigt, sjukt nervös redan då :P

Åkte iväg tidigt på morgonen mot Åtvidaberg och sitter då i bilen och funderar på varför man gör detta? Är det verkligen så kul att tävla och starta prov?

Ja men det är ju faktiskt det när man lär sig så mycket och att det går ganska bra ibland!

Jag och Atlas var första startande vilket kändes både bra och lite läskigt då jag aldrig sett ett prov förut!

Starten blev lite försenad då det låg i is på skön!! Så dom fick åka och hacka sönder med årorna!

Sen blir det dags!

Nervös som satan men Atlas var lugn och fin! Dom skämtade lite om att jag kanske ville ta en promenad med min hund precis innan start för att lugna ner honom ;) hihi

Han satt bara där vid min sida och hoppades på att en kycklingbit skulle hoppa ut fickan! Gullet!

Vi började gå bort tillsammans med domaren och domaraspiranten till vassen där tollingen skulle ske!

Jag tycker att jag hade med mig Atlas ganska bra men jag glömmer bort ansmygningen lite och får lite nedslag på det!
Sen tycker jag att Atlas blev lite för tagen av all störning!
Båten var ju sjukt intressant! Och skytten! Sen låg det fåglar öppet som luktade himla gott!
Tycker själv han gjorde en riktigt dålig tolling men några fick han in iallafall!
Jag hade med mig extra föremål men det verkar inte domaren ha förstått för han gick och hämtade dom som Atlas inte ville hämta vilket Atlas tyckte var jättekul! ;)

Sen var det dags för första markeringen! Han satt kvar, inte alls så högt skott och jag skickar honom! Sen verkar Atlas tycka att vattnet var sjukt kallt för han beter sig inte alls som vanligt! Isbitar nuddar hans bröst och vassen fastnar runt benen, ingenting sv detta har han varit med om förut!

Tar tillbaka honom och skickar igen! Lite frustrationspip när han försöker ta dig ut och sen börjar han simma på! Rakt mot båten, attans! Tänker att det är ingen idé att börja vissla på honom för dirigering på land är svårt nog! Men precis när han kommer fram till båten så viker han av mot höger och börjar simma rakt not fågeln och tar den fint! Yes!! :)
Och vad gör han, jo, lämnar i hand! :)

Andra tar han ännu bättre och lämnar även den i hand :)


Sen blir det dags för sök! Han har svår att gå fot när han är så blöt och stannar för att skaka många ggr :/

Skickar honom och han hittar ganska fort! Hittar tre stycken och lämnar en utav dom i hand.. De två andra lämna han en bit ifrån! Suck! De två änder han tog på vattnet var även mycket intressanta under söket! Måste träna detta!

Den blir det två markeringar på land! Sitter fint men hittar inte den andra för det är som en vassvägg! Detta måste även tränas så han förstår att det går att gå igenom! Han hittade en enklare väg men fick tyvärr inte fågeln i nosen!

Mycket bra tips och omdöme från domaraspiranten som även berättade att vi gått till pris, inte så stort men pris! :) wiiie!!
What?!? Jag och Atlas tog ett 3:dje pris i tollingjaktprov!! Vem kunde tro det för ett år sen?! Inte jag iallafall som inte ens visste vad ett jaktprov eller wt var för något! Det kan gå fort :)

All träning har gett resultat och det bevisade även Monica och charley som tog ett första pris!!!! :D
Stort grattis till dom!

Nu har vi smällt detta och tagit en behövlig träningspaus! Atlas har fått upp ganska mycket höga förväntningar och har koll på mig hela tiden! Lite smygträning blir det kanske men just nu får han bara ta det lugnt! Massa roligt bus i skogen :)
Snart kommer inomhusträningen igång så då kör vi igång igen :)

Annars har det varit ganska fullt upp som vanligt! Möhippa nr två var förra helgen då den första bara var en fejk, men det visste ju inte Maria ;)

Förra helgen blev det limo och golden hits men tre rätters och show! Sjukt kul!

Och nu i lördags var det efterlängtade bröllopet och dopet! Fullspäckad dag dagarna innan och hela lördagen!

Två lokaler som skulle smyckas och mat som skulle lagas!

Lyckat blev det iallafall!!!

Maria var sjukt vacker och vigseln var fin, Jakob skrek dock konstant men tystnade sen efter lite mat lagom tills all uppmärksamhet var på honom ;)
Vår kusin Stina sjöng två låtar i kyrkan och ögonen var inte torra!! Så vackert!
Efter kyrkan blev det dopfika i kyrklokalen och efter det var det bara hem fort och byta om rasta hundar och lämna barn för sen började bröllopsmiddagen kl18!
Och vilken fest! Jag skrattade så jag grät under middagen och sen dansades det natten lång! Har faktiskt träningsvärk lite här och var för det var inte många minuter som jag inte var på dansgolvet! :D sjukt kul!!!
Skulle jag ha en tidsmaskin skulle jag åka tillbaka varje helg! :)

Nu till helgen blir det middag med några tjejer på lördagen och på söndag ska jag och Atlas åka till Uppsala och träffa Anna-Karin och Bella :) supermysigt!

Nu börjar Atlas bli hungrig för han står här och stirrar!! Dags för mat!

Hej hopp!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0