Fredag :)

Hej hej!

Idag är det fredag och ledig dag. Eller ledig och ledig.. :)

Jag kom på att jag inte har berättat nåt om mig själv. :)

Jag bor i kallhäll i en jättemysig tvåa med Basco och Atlas. Jag har jobbat på Ica Maxi i fem år och har nu gått ner i tid så där jobbar jag tre dagar i veckan och var fjärde helg. Jag har jobbat varannan helg sen jag började och fick nu möjlighet att sitta med pappersarbete hemifrån från samma ställe som min syrra jobbar på och då kunde jag gå ner i tid :)

Det känns helt underbart att bara jobba var fjärde helg måste jag säga. :) hihi

Plus att jag kan äntligen börja spara undan lite pengar så det kanske kan ske lite renoveringar i lägenheten så småning om. :)

Så idag har jag varit och fixat naglarna och sen var jag i jakan och köpte födelsedagspresent till Alexandra. Dit ska jag ikväll. För idag fyller Alexandra 25 år! Wiiie!
 Per och Alexandra lärde jag känna på en hundkurs för ett par år sen och vi träffas titt som tätt. :) Supermysiga!!

Sen köpte jag även en present till syrran. :) Hon ska få ett gravid halsband. Hon har en liten pojke i sin mage som jag längtar sjukt mycket efter. Ingen är gladare än jag. Jag kommer att bli den bästa och det jobbigaste mostern som finns ;)

Hon ska få halsbandet när hon kommer hem från jobbet och jag hoppas hon blir glad :)

Sen imorgon är det jobb, men Maria ska köra mig imorgon så några drinkar blir det nog ikväll iallafall :)

Sen blire middag med Sanna och Maria på söndag kväll och temadag på söndag morgon. Toppenhelg! :D

Trevlig helg!


Teamträning och dirigering!

Hej igen!

I onsdags var det som sagt dags för första träningen i TEAM-gruppen på Väsby bk.
Vi körde 2&2 och i onsdags så blev det jag och Maria. Jag bestämde mig för att börja helt från början eftersom vi bara stressat fram lydnaden förut. Så Maria fick klicka in oss. Kändes jättebra men det fick bli ett kort pass. Syrrans schäfertik Bita fick följa med hon med och hon fick massor utav bra passivitetsträning. Klockrent!

Imorgon får vi nog fortsätta från där vi slutade. Klick klick klick! :)


I söndags var det dags för temadag dirigering med Ammie och Louise.
Vädret var mycket varierande :)

När vi kom till träningsstället så snöade det som tusan. Sen kom solen fram och ville vara med när vi tränade.
Mitt i lunchen började det toksnö/hagla så allt blev vitt. Har en super söt bild på Atlas från det :P (ska lägga upp senare när tiden finns. :))
Sen blev det sol igen :)

Hela dagen var jätterolig och lärorik.
Vi måste börja träna på långa linjetag och sen även utan doftspår. "E4" som det så fint kallades. ;) Höger och vänster kändes också jättebra men framför allt, han satte stoppsignalen ganska bra :) träna träna träna!
Alla dom här temadagarna har varit jätte lärorika! Man får små tips och trix och en helthet på det mesta så kan man gå hem och träna sen. 

Så jag har nu anmält mig till temadag - workingtest också :D

Men på söndag (förhoppningsvis, beror på vädret) så är temadag - vilt. Den temadag som jag sett mest framemot!
Jag har ju presenterat lite vilt för honom nu så det ska bli riktigt skoj att se honom på söndag nu när han känner till lukterna och så. :)
Men man vill ju ha det där gripandet utan tvekan. Fast jag vet ju inte om tollare brukar ha det direkt eller om det är en inlärningssak. Det är ju första fågelhunden för mig så...
Hej svejs! :P

Det gick super! :DHär är en bild från i onsdags. Det gick super :D hihiii

Det blev inget apporteringstest i söndags då isen låg kvar på vattnet. Men i lördags så hjälpte några kompisar till mig att träna lite med Atlas. Mange fick bli viltansvarig och Joel fick stå med luftgevär :D
Maria kollade på. Det gick okej. Han blev lite fundersam, mest över kråkan. Nästan alla fåglar hade blod vid vingarna så det var mest intressat först innan att komma in med dom till mig. Men söken tyckte jag gick bra!
Sen blev det lite kast och så sprang jag åt andra hållet så han kom inte med ganska bra fart tillslut.

Presentation av TEAM gänget i onsdags. Det känns riktigt bra och imorgon är första träningen. Vi kommer att jobba 2&2 så i 45 minuter kan jag och Atlas träna vad vi vill så har vi en alldeles egen figurant. :)
Bra upplägg. Jag tänkte testa extern belöning i fotgående för första gången. Figuranten får nog bara stå och vara beredd på skålen om han tjuvar.

Nästa TEMA-dag är på ingång också. Dirigering. Ska bli så kul att ha en heldag med just det. Det blir nog mycket höger och vänster. Hoppas på många linjetag med stog och vidare skick ut. :)

Men jag ser mest framemot temadagen med vilt så jag lär mig lite hur jag ska hantera Atlas när han inte griper direkt. Och när greppet blir lite tugg och skak. Vad ska matte göra då?!

Det ska vi lära oss! ;)


Hej så länge!

JaktfotI lördags var det dags för temadag - jaktfot.

Det var verkligen lärorikt och kul. Körde mycket med extern belöning.  Atlas fatta direkt när belöningsordet kom att han skulle springa till skålen med de goda köttbullarna.
Efter ett tag så fattade inte han att belöningen kunde komma från mig också så då fick jag tips om att ha ytterligare ett belöningsord till honom.

Så nu har vi två belöningsord.

Har anmält mig till att vara med på ett apporteringstest som eventuellt kommer att ske i helgen. Det beror lite på om det är isfritt eller inte. Fast jag blir lite osäker på om jag vill att han ska bada när det är så här kallt. :/

Har köpt lite fågel så idag ska han få testa and och mås. :) Ska köra några markeringar och några sök :)

Nu så har jag även fått mejl av en från aktiveringsgruppen i Uppsala. Hon kanske kunde fixa ännu mera vilt. :)
*hoppas*

Jag får hyra frysutrymme hos Maria och Joel så länge. Mycket tacksam för det. :)

Ikväll är det presentation för lydnadsteamet på Väsby. Jag är sjukt taggad. Ska bli så roligt att börja träna lydnad igen.
Vi blir en grupp på tio som kommer hjälpas åt. Ge lite tips och trix till varandra. Jag hoppas och tror att det kommer blir toppen. :)

Hoppas på att jag kan ta lite bilder på Atlas med viltet men vi får se :P

Hej så länge!

Välkommen till min nya blogg!

Hej hej!

Nu tänkte jag att jag ska testa det här med att ha en blogg.
Bloggen kommer till mesta dels handla om Atlas och hans träning :)
Atlas är min tollarhane som är 3 år gammal.
Atlas och jag har precis börjat med jaktträning så det kommer nog att skrivas mycket om det :)

Vi har gått en apporteringskurs nu under hösten och jag har verkligen fastnat för det här med jakten. Så nu har vi anmält oss till 3 temadagar. I morgon börjar den första med tema - jaktfot och tolling

Det ska bli superkul! Vi har inte kunnat träna så mycket de senaste veckorna då Atlas blev dålig i prostatan och var tvungen att ta bort sina testiklar. Nu är han nästan helt återställd. Måste hålla koll på snitten bara då det har varat lite från dom.

Han ha blivit sjukt matglad så det känns som att träningen kommer att gå ännu bättre nu :)

Våran tävlingslydnadsträning har blivit helt osidosatt under den senaste tiden men den ska vi också ta tag i. En kompis har startat en träningsgrupp och jag längtar tills den kommer igång ordentligt.

Jag ska även börjar träna viltspår med Atlas hade jag tänkt. Har fått rådjursklövar av en vän och ska köpa blod snart tänkte jag. Kan vara kul att testa lite olika saker. Gäller bara att vara konsekvent med alla olika kommandon så jag inte förvirrar honom :P

Jag har även en schäferhane på 11 år. Basco :)

Han får inte göra så mycket... Njuta av livet genom att rulla på rygg på mamma och pappas gräsmatta, äta grisöron och tugga ben. Mysobert!

 

Idag ska jag träna lite dirigering med Atlas. Det gick super sist, inomhus. ;)

Idag blir det ute... Höger och vänster! Och så måste vi jobba på stopsignal. Atlas har inte riktigt fattat att han ska stanna utan tror att när han hör pipan så ska jag komma. :) Nöta nöta nöta :P

 

Hej svejs!

 

 


RSS 2.0